zondag 2 juli 2017

Zo ziet de nieuwe waterbus eruit

De waterbus is gisteren voor het eerst uitgevaren. Nadat de boot officieel gedoopt was met een fles champagne, voer de waterbus tot in Hemiksem. In oktober komt er een tweede waterbus bij en vaart de pendelboot om het half uur. De waterbus heeft de naam Aqua Diamond gekregen, verwijzend naar Antwerpen als diamantstad. Met 40 kilometer per uur dieselt het schip over de Schelde. Een enkel ritje van Hemiksem tot aan 't Steen , met een tussenstop in Kruibeke, duurt een half uur.
81 passagiers kunnen meevaren en er is ook ruimte voor vijftig fietsen aan boord. Er is eveneens plaats voor rolstoelgebruikers. Om het uur pendelt de Aqua Diamond. In de zomer, want vanaf oktober komt er een tweede waterbus bij en zal om het half uur een boot aanmeren.
Gratis in juli
Tot augustus kan iedereen bij wijze van opstart gratis gebruik maken van de pendelboot.Vanaf 1 augustus zal de waterbus als een volwaardig alternatief dienen voor het woon-werkverkeer met een afvaart elk uur. Vanaf oktober elk half uur. Op termijn zal de waterbus uitbreiden naar andere stopplaatsen en vaarwegen, onder meer richting haven. (DILA) Vanaf augustus betaal je voor een enkele vaart maximum 3,50 euro. De exacte prijzen en abonnementformules liggen nog niet vast. Ondertussen heeft het Havenbedrijf nog twee extra boten besteld bij de Nederlandse scheepscontructeur Damen Shipyards, wat het totale aantal waterbussen in de toekomst op vier zal brengen. Op dit moment bestaat er enkel een zuidelijke route, maar er wordt al volop bekeken of een noordelijke route ook tot de mogelijkheden behoort.
Aankomst van de waterbus in Hemiksem
Ik geloof niet dat iemand in Hemiksem kan vertrekken, en een half uur later aan het steen staan, noch met het openbaar vervoer, noch met de auto. Het kan ook zorgen voor een positief effect op onze gemoedstoestand, géén stress, files of obstakels, rustig op het water, laat dat al een zeer positieve noot zijn voor mij

2 opmerkingen:

  1. Luc en ik zagen hem vrijdag al rondtoeren tussen Zwijndrecht en de Cockerill.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie oplossing voor het fileleed . IK denk dat veel mensen er gebruik zullen van maken.

    BeantwoordenVerwijderen